GoogleDrive

Mikä se on?

Google Drive on Googlen pilvipalvelu, johon on mahdollisuus lisätä viisi Gt ilmaista tallennustilaa. Palveluun on liitetty Googlen aiempi palvelu Google Docs. Google Drive on Googlen kehittämä toimisto-ohjelmisto, johon kuuluu tekstinkäsittelyohjelma ja taulukkolaskentaohjelma. Google Drive on ilmainen palvelu eli se vaatii ainoastaan rekisteröinnin eli oman käyttäjätunnuksen luomisen. Google Driven tiedostoihin pääsee käsiksi mistä tahansa internetyhteydellä ja selaimella varustetusta tietokoneesta.

Kuinka se toimii?

Google Drivessa voi luoda tyhjältä pohjalta uusia asiakirjoja sekä uusia taulukkolaskentoja. Niitä voi muokata samoin tavoin kuin perinteistä Wordia tai OpenOfficea. Google Drivessa on automaattinen tallennusominaisuus, joka tallentaa auki olevaa tiedostoa automaattisesti tietyn väliajoin.

Google Driveen voi tuoda ja siirtää myös omalta koneelta valmiita tiedostoja.

Google Drivessa asiakirjan voi jakaa myös muiden käyttöön kutsumalla sinne muita henkilöitä sähköpostin avulla. Esimerkiksi ryhmätöitä tehdessä voi muut ryhmän jäsenet kutsua tekemään samaa asiakirjaa ja näin ryhmätyön tekeminen sujuu joutuisammin Useita ihmisiä voi katsella ja tehdä muutoksia samanaikaisesti. Tiedostoja voi siis käsitellä yksin, ryhmässä tai julkisesti kaikkien ihmisten kanssa.

Google Drivessa voi myös vertailla dokumentin eri versioita keskenään, tai katsella dokumentin muutoshistoriaa.

Valmiit tiedostot voi tallentaa omalle tietokoneelle. Valmiit tiedostot voi myös julkaista julkisiksi jolloin koko maailma näkee ne ja voi muokata niitä. Tiedostot voi myös julkaista omassa blogissa. Tiedostot voi myös julkaista Google Appsin avulla.

Tarvittaessa tiedostot voi myös poistaa.

Google Drivessa on myös reaaliaikainen keskustelumahdollisuus niiden ryhmän jäsenten kesken, jotka ovat samaan aikaan kirjautuneena Google Docsiin.

Seuraavassa ohjevideo Google dokumentin luomisesta ja jakamisesta: http://www.youtube.com/watch?v=mtupvgopcB8&feature=youtu.be

Kuinka voin käyttää sitä opetuksessa?

Google Drive on näppärä siitä, että sinne voi todella helposti tehdä tiedostoja ja muokata niitä. Omalla koneella ei tarvitse olla mitään toimisto-ohjelmia ladattuna. Reaaliaikainen tallennus varmistaa sen, ettei vahingossa unohtaisi tallentaa tiedostoaan. Kätevä ominaisuus on useamman käyttäjän samanaikainen mahdollisuus muokata samaa tiedostoa. Ympäristössä voi helposti luoda myös ryhmiä työskentelemään saman tiedoston parissa.

Huom! Googleen kirjautumisessa ei välttämättä tarvitse olla gmail-osoitetta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s