Etusivu » Muut » Socrative

Socrative

Mikä se on?

Socrative on ilmainen sovellus, jolla voit tehdä erilaisia kyselyitä, joihin opiskelijat vastaavat puhelimillaan, tietokoneillaan tai tableteillaan. Kysely tai testi voi olla etukäteen valmiiksi tehty tai opettaja voi kysellä asioita reaaliaikaisesti. Tulokset saa näkyviin pylväsdiagrammeina tai Excel-tiedostona. Socrativessa voi muodostaa myös ryhmiä, jotka voivat kilpailla keskenään reaaliaikaisesti.

Miten se toimii?

Socrative on hyvin helppokäyttöinen.  Seuraavassa on lyhyt englanninkielinen demovideo http://www.youtube.com/watch?v=EGr53IA91MU
Opettaja saa luokkatunnukset käyttäjäksi kirjautumisen jälkeen. Koulun iPadeissa sovellus on opiskelijoille nimellä Student ja opettajalle nimellä Teacher. Tietokoneen tai puhelimen kautta helpoimmin sisään päsee googlaamalla Socrative.

Miten voin hyödyntää Socrativea opetuksessa?

Socrativella voi tehdä läksynkertaustestejä. Sopivasti kysymykset muotoilemalla voi säästää paljon aikaa, joka menisi vastauspaperien plaraamiseen ja pisteiden laskemiseen. Socrative on myös erittäin kätevä silloin, kun haluaa selvittää ryhmän jäsenten mielipiteitä esitettyyn asiaan. Vastausten jakauma tulee reaaliaikaisesti opettajalle näkyviin.

Socrativessa voi muodostaa myös ryhmiä, jotka reaaliaikaisesti kisailevat keskenään.

HUOM!

Socrativeen on tullut uusi beta-versio: http://beta.socrative.com/ Siinä eivät valitettavasti ääkköset toimi (tilanne 10.1.2013). Vanhakin versio onneksi löytyy osoitteesta:

http://m.socrative.com/student/#joinRoom (opiskelijoille)

http://m.socrative.com/lecturer/#lecturerLogin (opettajille).

Vanhasta versiosta on kylläkin poistunut kysymystyyppi ”True or false”.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s