Etusivu » Miellekartat » CMapTools

CMapTools

CMapTools-niminen ohjelma sopii sekä henkilökohtaiseen että yhteisölliseen tiedonrakentamiseen. Sen on tuottanut yhdysvaltalainen Institute for Human and Machine Cognition.

Miten saat ohjelman käyttöösi?

Jotta pääset rakentamaan käsitekarttoja, lataa käyttäjän ohjelma omalle koneellesi. Aluksi sinun pitää antaa tietoja itsestäsi seuraavalla sivulla.

http://cmap.ihmc.us/download/

Varsinainen lataus alkaa seuraavaksi avautuvalta sivulta. Tiedoston koko on suurehko versio 5.05.01 fof Windows noin 85 MB. Siksi ohjelman asennus voi viedä jonkin verran aikaa.

Mitä ohjelmalla voi tehdä?

CMapTools-ohjelmalla voit luoda, jakaa ja kommentoida käsitekarttoina esitettyjä tiedon kuvauksia. Ohjelmalla luotuja käsitekarttoja voi muuntaa kuviksi, verkkosivuiksi tai liittää niitä esimerkiksi tekstitiedostoihin. Käsitekarttoihin voi liittää linkkejä, liitetiedostoja ja kommentteja. Opettaja voi tallentaa opiskelijan käsitekartan rakentamisen ja katsoa sen vaiheet myöhemmin läpi – näin myös tiedon rakentamisen tai esittämisen prosessi tulee näkyväksi.

Voit luoda oman käsitekarttasi ja tallentaa sen omalle tietokoneellesi henkilökohtaiseen käyttöön. Voit myös tallentaa sen jollekin julkiselle CMap-serverille, joita on eri puolilla maailmaa. Yksi avoimessa käytössä olevista servereistä on Opetushallituksen hallinnoima serveri, jolle voit tallentaa opetuskäyttöön tehtyjä käsitekarttoja.

CMapTools-ohjelma on ilmainen ohjelma kaikkien ei-kaupalliseen käyttöön.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s