Etusivu » Facebook

Facebook

Mikä se on?

Facebook on mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu. Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden kuvallisen käyttäjäprofiilin luomiseen sekä yhteydenpitoon muiden kanssa. Facebookissa on myös mahdollista liittyä erilaisiin yhteisöihin ja saada tietoa tulevista tapahtumista.

Miten sitä käytetään?

Facebookissa ihmiset esiintyvät lähtökohtaisesti oikealla nimellään. Käyttö alkaa lähettämällä kuva itsestään ja ajan myötä keräämällä lista kavereista. Kuvaa ei ole pakko lisätä. Jokaisen kaverin täytyy hyväksyä lähetetty kaveripyyntö, minkä jälkeen molemmat osapuolet ilmestyvät toistensa listalle.

Jokaisella on oma aikajana (aikaisemmin seinä), johon kaverit voivat kirjoittaa viestejä ja jossa voi kertoa omia tapahtumia status- eli tilapäivityksissä. Tilapäivityksen koko on rajoitettu 500 merkkiin. Facebookin etusivu näyttää uutisvirran, joka toimii yhteenvetona uusimmista tapahtumista. Käytössä on myös yksinkertainen reaaliaikainen chat.

Käyttäjällä voi olla Facebookin rajattoman tallennuskapasiteetin ansiosta loputtomasti kuvia itsestään tai muista tapahtumista. Kuvia voi jaotella teeman mukaan erilaisiin albumeihin ja lisätä niihin tageja, jotka kertovat, keitä niissä esiintyy. Kuvia on mahdollista myös kommentoida. Henkilö voi hallita julkaisemiensa kuvien tai tietojen näkyvyyttä. Eri osa-alueita voi rajoittaa näkymään vain kavereille, kavereiden kavereille tai kaikille.

Facebookissa on mahdollista perustaa erilaisia ryhmiä. Ryhmissä voi keskustella ja saada kätevästi tietoa tulevista tapahtumista. Sovellukset hyödyntävät usein tietoja käyttäjän profiilista, joten yksityisyyssyistä niiden käyttö varmistetaan erikseen.

Kuinka voin hyödyntää sitä opetuksessa?

Voit käyttää sitä tiedonjakokanavana tai keskustelupalstana. Voi muodostaa opiskelijoille ryhmiä. Asetuksista voi määritellä ryhmän jäsenten oikeudet ja julkisuuden asteen. Kaikilla osallistujilla pitää olla Facebook tunnukset. Tämä voi jossain tapauksessa rajoittaa käyttöä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s